Hlavní obsah

Žalobce chce poslat Kočku do vazby, rozhodne soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Státní zástupce ve čtvrtek navrhl poslat do vazby tři muže, které policie ve středu obvinila z vydírání a loupeže. Trojice podle policie napadla sedmapadesátiletého muže a nutila ho k převodu firmy. Obviněným, mezi nimiž je podle informací České televize (ČT) i pražský podnikatel Jan Kočka, hrozí v případě odsouzení až desetileté tresty vězení.

Zadržení trojice podezřelých z loupeže a vydíráníVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté zadrželi trojici v úterý odpoledne. „Po zadržení bylo policejním orgánem všem osobám sděleno obvinění. O vazbě bude v následujících 24 hodinách rozhodovat Obvodní soud pro Prahu 4,” uvedl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Přesný termín konání vazebního zasedání však Cimbala nezná.

Kauza Kočka: Zadržení donutili podnikatele, aby přepsal firmu, tvrdí policie

Krimi

Návrh státního zástupce na uvalení vazby zahrnuje všechny tři vazební důvody: tedy obavy z útěku, z pokračování v trestné činnosti i z ovlivňování svědků. U jednotlivých obviněných se nicméně tyto důvody liší.

Vyhrožování a napadení se podle policie stalo v polovině června. Napadený utrpěl zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice.

Foto: Novinky

Zadržení Jana Kočky

Mužům, kteří na něj podle detektivů zaútočili, bylo 51, 52 a 54 let. Při odchodu z místa činu jeden z nich vytrhl ze zdi bezpečnostní kameru se záznamem incidentu, uvedli policisté.

„Otázkou právní kvalifikace se bude statní zástupce i policejní orgán v následujících dnech ještě zabývat,” doplnil Cimbala.

Policie zadržela Jana Kočku

Krimi

Policie stíhá Kočku spolu s dalšími 25 lidmi a čtyřmi firmami také z krácení daně. Podle detektivů pomocí fiktivních faktur připravili stát na daních zhruba o 150 milionů korun.

Podle ČT čelí v případu obvinění i Kočkova úklidová firma Prostor. Podnikatel dříve uvedl, že v souvislosti s daňovou kauzou pozastaví své členství v pražské ČSSD, jejímž byl dlouholetým členem.

Rodina Kočkových proslula mimo jiné pořádáním Matějských poutí na holešovickém Výstavišti. Bratra Jana Kočky zastřelil v roce 2008 v pražské restauraci Monarch Bohumír Ďuričko, soud ho poslal na 12,5 roku do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám