Hlavní obsah

Žák ve Varnsdorfu vyhrožoval řediteli, že ho zapíchne

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

Žák Speciální základní školy ve Varnsdorfu vyhrožoval řediteli školy, že ho zapíchne. Následně byl u něj v tašce nalezen asi 20centimetrový nůž. Událostí se nyní zabývají policisté.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Speciální základní škola ve Varnsdorfu, kde k incidentu došlo.

Článek

K napadení ani k žádnému zranění při incidentu nedošlo. „Mladistvý žák měl nůž a vyhrožoval řediteli školy. K jeho napadení ale nedošlo, mělo jít jen o vyhrožování,“ řekl Právu děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka. Podle informací Práva mělo jít o 15letého žáka z nedaleké ubytovny.

Žák se v pondělí ráno nechtěl převlékat na tělocvik a slovně zaútočil na učitelku. O samotě s ním následně problém řešil ředitel školy.

„Při odchodu jsem zaslechl, jak mumlal něco, že „by mohl zapíchnout“. Tašku si položil, zeptal jsem se ho, zda si jí mohu prohlédnout a nalezl jsem nůž,“ popsal incident ředitel školy Jaroslav Červinka. Rodiče, kteří se o své děti snaží starat, prý o žádném noži nevěděli.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ubytovna v ulici T. G. Masaryka, kde žák bydlí.

Speciální škola ve Varnsdorfu leží na ulici T. G. Masaryka, nedaleko ní je ubytovna, kterou obývají sociálně slabí a ke které vedly některé protiromské pochody ve městě loni na podzim.

Poslední demonstrace ve Varnsdorfu se uskutečnila v neděli, místní pobouřil novoroční útok skupiny Romů na několik lidí. Jednání jednoho z útočníků podle policie mělo rasový podtext. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám