Hlavní obsah

Muž ukradl motorku záchranářům, jel stovkou městem a naboural

Policisté zadrželi muže, který zdravotníkům z nemocnice na Bulovce ukradl motorku, která stála před plicním oddělením. Za trestný čin krádež mu v době vyhašeného stavu nouze hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi, informoval mluvčí Jan Daněk.

Policisté zadrželi muže, který zdravotníkům z nemocnice na Bulovce ukradl motorkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si v sobotu v půl třetí odpoledne všimli na Argentinské ulici v Praze 7 motocyklu, jehož řidič měl na hlavě cyklistickou helmu a evidentně stroj neuměl ovládat. Řidiče se proto rozhodli zastavit a zkontrolovat.

„Na pokyn k zastavení, ale motorkář nereagoval a začal ujíždět ulicemi Holešovic rychlostí, kterou se jezdí po dálnici. Křižovatku u Libeňského mostu projel rychlostí přes 100 kilometrů v hodině na červenou a ohrozil ostatní řidiče,” uvedl Daněk.

Foto: Policie ČR

Odcizená motorka

S policisty za zády pak dojel až na Palmovku, kde najel na chodník, narazil do odpadkového koše a havaroval. Následně ho „péjáci“ za použití donucovacích prostředků zadrželi.

Na Chebsku dopadli zfetovaného řidiče, který ukradl auto své známé

Krimi

Jak pak policisté zjistili, dvaatřicetiletý muž řídil pod vlivem pervitinu, nevlastní řidičské oprávnění, je na něj Rakouskem vydaný Evropský zatýkací rozkaz a v minulosti byl již třináctkrát soudně trestaný.

Motorka, na které jel, byla odcizena v pátek z nemocnice na Bulovce, kde byla zaparkována před plicním oddělením. Krádež zachytily kamery a je na nich vidět ještě jeden muž, kterého v souvislosti s tímto případem hledají. Jestli ho někdo poznává, má se ozvat na linku 158.

„Za trestný čin krádež pachatelům v době vyhašeného stavu nouze hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,” uzavřel mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám