Hlavní obsah

Žádní zloději. Kryt na studni v zahradě školky byl a pod chlapci se prolomil

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Nečekaný obrat nastal ve vyšetřování případu pádu dvou šestiletých chlapců do studny za mateřskou školou v Bohdalicích-Pavlovicích na Vyškovsku. Podle prvotních informací měl totiž neznámý pachatel odkrýt betonový poklop studny a snad ho i ukradnout. Policisté ovšem zjistili, že kryt na studně byl a pod chlapci, kteří na něj vylezli, se prolomil. Pro děti se do studny spustila jejich učitelka a zachránila je před utonutím.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Děti z hluboké studny zachránila jejich učitelka.

Článek

„V minulém týdnu prozkoumali studnu policejní potápěči a na dně objevili část betonového krytu, o kterém jsme do té doby nevěděli, kde by se mohl nacházet. Prověřovali jsme proto, zda nebyl odcizen neznámým pachatelem. Betonový kryt byl ale nalezen poškozený, rozlomený na několik částí na dně studny,“ řekla Právu policejní mluvčí Iva Šebková.

Všechno tak podle vyšetřovatelů nasvědčuje tomu, že chlapci vylezli na zakrytou studnu, jenže betonová deska nevydržela jejich váhu a prolomila se.

Učitelka z mateřské školy byla oceněna za záchranu dětí, které spadly do studnyVideo: Petr Kozelka, Právo

„Probíhají ještě výslechy dalších osob, ale vypadá to, že kluci na studnu skutečně vlezli a kryt se pod nimi prolomil, poté spadli dovnitř. Betonový kryt už byl staršího data,“ doplnila mluvčí.

Dostala medaili  

Ihned po události mluvil starosta obce Jan Hrežo o tom, že poklop na studni držel díky železné konstrukci, proto se uvažovalo o zlodějích kovu. Poté se policisté zaměřili na chybějící betonový kryt a prověřovali, zda ho někdo neukradl.

„Po žádném zloději tak už nepátráme, nepotvrdila se verze, podle které měl neznámý pachatel kryt úmyslně odcizit nebo odstranit. Vypadá to na nešťastnou náhodu,“ dodala Šebková.

Když chlapci do studny spadli, spustila se za nimi do sedmimetrové hloubky jejich učitelka Martina Zbytková a držela je nad hladinou, dokud je nevytáhli hasiči a pracovníci obce. Ještě předtím duchapřítomně zavolala o pomoc a poslala ostatní děti, aby zburcovali další dospělé.

V ledové vodě strávila s chlapci asi 15 minut a po jejich záchraně se zhroutila. Kluci vyvázli jako zázrakem bez zranění, Zbytkovou minulý týden ocenil jihomoravský hejtman Michal Hašek Zlatou medailí za statečnost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám