Hlavní obsah

Záchranka s policií zasahovaly v Krejčířově vile

– Černošice
Novinky, kub, jap

Po nedávném požáru byl ve vile uprchlého Radovana Krejčíře v Černošicích v okrese Praha-západ znovu rozruch. Tentokrát se o něj ve středu postarala skupina mladých lidí, kteří vlezli dovnitř a jeden z mladíků se zranil.

Foto: ZZS Trans Hospital PLUS

Do Krejčířovy vnikla skupina mladých lidí

Článek

Mluvčí policie Michaela Richterová Novinkám sdělila, že do objektu vnikla skupina zhruba pěti mladých lidí, jejich věk neupřesnila. „Všimla si jich policejní hlídka, která byla právě na obchůzce,” uvedla mluvčí.

Ukázalo se, že souhrou okolností byl na místě jeden z lidí zraněný, byla tedy přivolána záchranka. Rozsah zranění není znám, podle Richterové ale nešlo o nic vážného. Podle informací Novinek se mladík zranil od spadlého střepu.

Richterová uvedla, že zatím není zřejmé, jestli se bude případ řešit jako přestupek, nebo trestný čin. Policie na místě zjišťuje, co se stalo uvnitř, protože tam našla zbytek party.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár vily Radovana KrejčířeVideo: Novinky

Opuštěná chátrající vila postavená v megalomanském stylu, kterou Krejčíř proslavil zejména svým útěkem v roce 2005 při policejní domovní prohlídce, byla již dříve cílem řady zvědavců a dobrodruhů. Nyní se skupina lidí zřejmě přišla podívat, jakou napáchal škodu požár z minulého týdne.

Vila tehdy začala hořet kolem druhé hodiny ranní v noci na úterý. S plameny bojovalo osm jednotek a zásah jim komplikovala rozsáhlá a složitá stavba střechy, požár dostali hasiči pod kontrolu až po několika hodinách. Škoda byla zatím vyčíslena na 20 milionů korun.

V někdejší Krejčířově rezidenci si kontroverzní podnikatel nechal vybudovat vnitřní i venkovní bazén, saunu, výtah, squashové kurty, luxusní mramorové schodiště i pověstné akvárium, v němž choval žraloka. Kdysi luxusní vila řadu let chátrá. Stavba je náročná na provoz a muselo by se do ní výrazně investovat, loni na podzim ji stát neúspěšně nabízel v dražbě za necelých 49 milionů korun.

Padesátiletý Krejčíř patří podle různých svědectví k nejbrutálnějším a nejbezohlednějším lidem, kteří se dostali do rozporu se zákonem. V současnosti je ve vězení v Jihoafrické republice. Česko požaduje jeho vydání, v minulosti na něj Praha vydala několik mezinárodních zatykačů.

V České republice byl pravomocně odsouzen za podvody s akciemi Tepláren Otrokovice, vytunelování firmy Technology Leasing a daňový únik firmy M5 k souhrnnému trestu 10,5 roku vězení.

V případu tunelování firmy Čepro ho český soud poslal za mříže na 15 let, mimo jiné za přípravu vraždy celníka. Do tohoto trestu se započítává i jeho dřívější odsouzení. V JAR si odpykává 35 let vězení za pokus o vraždu, obchod s drogami a únos.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám