Hlavní obsah

Záchranáři se psy pátrali na Domažlicku po údajně zavalených dětech

Právo, pab
POBĚŽOVICE

Do čtvrteční půlnoci prohledávali záchranáři se speciálně vycvičenými psy sutiny zříceného domu v Poběžovicích na Domažlicku, pod kterými měly být  podle svědků zavaleny děti. Ty totiž do opuštěné budovy, která je ve značně zchátralém stavu a která byla dříve součástí vojenských kasáren, chodily tajně kouřit. Po čtyřech hodinách si všichni oddychli. Po troskami nikdo nebyl.

Článek

"To podezření bylo opřené především o svědeckou výpověď ženy, která tvrdila, že z objektu slyšela klepání a hlasy, a půl hodiny potom to spadlo. Navíc služební pes policie, který místo ohledával jako první, začal něco signalizovat. Termokamerou jsme nic nezjistili a proto velitel zásahu rozhodl povolat kynology se psy speciálně cvičené na vyhledávání lidí ze závalů. Ti po několika hodinách konstatovali, že pod sutinami nikdo není," řekl Právu na místě Jiří Bártek z ředitelství Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje.

Část asi patnáct metrů dlouhého objektu v Masarykově ulici se zřítila po osmé večer. "Šla jsem se psem na procházku a najednou se za mnou ozvala hrozná rána. Otočila jsem se a viděla jen obrovský oblak prachu. To mě vydělilo a hned jsem telefonovala mobilem mámě,že se zřítil dům," uvedla dvanáctiletá Dominika Adamcová.

Do pěti minut byl pak informován starosta obce. "Lidi mi řekli, co se stalo. Zalarmoval jsem místní hasiče. Policie nás požádala, abychom o té události informovali místním rozhlasem občany. Vyzvali jsme je, aby v případě, že jim chybí někdo z rodiny, zavolali na tísňovou linku," uvedl starosta Poběžovic Hynek Říha. Objekt před více než deseti lety koupil společně s dalšími budovami kasáren od armády rakouský podnikatel. Ještě než stačil realizovat své plány na jeho přestavbu na dům služeb, došly mu peníze a dům nechal zchátrat. "Teď po něm budeme chtít, aby ho zabezpečil,"uvedl místostarosta Karel Špaček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám