Hlavní obsah

Záchranáři odvezli z domova seniorů ženu, prý ji pokousali hlodavci

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V úterý byli pražští záchranáři požádáni o pomoc pro 82letou nemohoucí paní v Domě Seniorů v Hostivaři. Podle zasahujících záchranářů jí poranění způsobili s velkou pravděpodobností hlodavci. Samotný dům pro seniory s tím nesouhlasí.

Článek

„Naše informace je podložena nejen samotným charakterem vícečetných poranění, ale - dle vyjádření zasahujících záchranářů - i nalezeným myším trusem v posteli pacientky,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Dům seniorů ale verzi záchranářů popřel, tvrdí, že si pražská záchranka vše vymyslela. Ta ale trvá na svém.

 Starší povrchové zranění

"Tady vám nikdo nic neřekne, obraťte se na mluvčího Prahy 10," řekla Novinkám pracovnice Domu seniorů a zavěsila telefon.

„Případ nyní prošetřuje policie i my. Podle lékařské zprávy z nemocnice se jedná o starší povrchové zranění na ruce a předloktí. Není zatím známé, co ho způsobilo. Zpráva nehovoří o tom, že by zranění způsobili hlodavci,“ řekl Novinkám mluvčí Prahy 10 Jan Charvát.

Podle něj je podobná situace naprosto výjimečná a nikdy se nic podobného v žádném zařízení, provozovaných městskou částí, nestalo. „Jsme v kontaktu s dcerou této nepohyblivé paní a snažíme se vyjít ve všem maximálně vstříc,“ doplnil Charvát.  

Policie už se případem zabývá

„Prověřujeme trestní oznámení pro trestný čin ublížení na zdraví, které podali příbuzní zraněné ženy z domova seniorů. Kvalifikace případu bude záviset na lékařské zprávě, případně na odborných posudcích,“ řekla Novinkám k případu mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Doplnila, že kriminalisté na místě v úterý zajistili při vyšetřování stopy. Nyní vyslýchají zaměstnance domova a další zainteresované osoby.

Reklama

Výběr článků

Načítám