Hlavní obsah

Záběry z metra pomohly, policie zná hlavní aktéry brutálního útoku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté již znají totožnost všech lidí, kteří jsou podezřelí z brutálního útoku v pražském metru na konci dubna. Záznam bezpečnostní kamery, na kterém je vidět drsné napadení oběti přesilou, policie zveřejnila ve středu, od té doby se ohlásily desítky svědků. Poznatky nakonec vedly ke zjištění, o koho se jednalo.

Napadení muže v pražském metru Video: Policie ČR

 
Článek

Mluvčí policie Jan Rybanský ve čtvrtek odpoledne uvedl, že jeho kolegové získali řadu poznatků díky informacím zveřejněným v médiích a nakonec se podařilo lidi ze záběrů ztotožnit.

„V současné době jsou s nimi prováděny standardní úkony trestního řízení. Děkujeme všem, kteří se této pátrací relaci věnovali,” dodal mluvčí.

Policie podrobnosti k vyšetřování nesdělila, není tedy zřejmé, zda již všechny podezřelé vyslechla. Dříve policisté sdělili, že případ vyšetřují jako výtržnictví, ublížení na zdraví a krádež, za což podezřelým hrozí až osm let vězení.

Do muže v metru kopali i na zemi. Policie dostala k brutálním útočníkům desítky poznatků

Krimi

Policie se obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po útočnících s tím, že některé aktéry konfliktu sice již zná, hlavní podezřelí ale spravedlnosti unikali.

K napadení došlo 24. dubna ve stanici Náměstí Míru na lince A v době nouzového stavu. Incidentu předcházela hádka.

Drsné napadení muže v pražském metru: Policie hledá bandu útočníků z videa

Krimi

Poškozený nakonec utrpěl zlomeniny nosních kůstek, tržnou ránu nad pravým okem, řadu zranění v obličeji a v pravé části trupu. Muž čelil na zemi četné převaze a zvládl si pouze krýt hlavu a obličej. Zraněnému nakonec agresoři ještě ukradli drobné věci za bezmála 1000 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám