Hlavní obsah

Zaběhnutí psi na Pardubicku roztrhali sedm ovcí

– Pardubice

Žádný vlk nebo rys, ale dva zaběhnutí psi usmrtili ve čtvrtek na Pardubicku sedm ovcí. Kříženci pitbula se stafordem patří dvěma ženám, které místní obyvatelé dobře znají a mají s nimi a jejich mazlíčky neustálé problémy. Policie je nyní viní z přestupku.

Foto: Taťána Marenčíková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hluk z jedné ze zahrad přilákal pozornost kolemjdoucí v obci Veská, která do zahrady nahlédla a spatřila zápas ovcí se dvěma psy. Ty se jí podařilo zahnat, ale ovce se již nepodařilo zachránit.

„Mělo jít o křížence pitbula se stafordem, jejichž majitelky nejsou dalším obyvatelům obce neznámé. Psi se v obci podle výpovědí pohybují poměrně často, obyvatelé samozřejmě měli obavu, aby k nějakému neštěstí v budoucnu nedošlo, a nyní mají snahu volnému pohybu psů zabránit,“ informovala v pátek mluvčí policie Eva Maturová.

Policie ani majitel ovcí netuší, co psy vedlo k napadení zvířat. Majitel odhadl škodu na osm tisíc korun a policisté se případem zabývají pro podezření z přestupku podle zákona na ochranu zvířat, když si majitelky nezajistily své psy proti útěku.

Reklama

Výběr článků

Načítám