Hlavní obsah

Za zneužívání třináctileté dívky půjde muž do vězení

– Klatovy
Právo, Patrik Biskup

Na osmnáct měsíců do vězení půjde 58letý František Papírník z Klatovska za sex s třináctiletou školačkou, která by vzhledem k věkovému rozdílu mohla být klidně jeho vnučkou. Klatovský soud ve čtvrtek rozhodl, že muž spáchal trestný čin pohlavního zneužívání. Kromě trestu mu ještě uložil ústavní sexuologickou léčbu.

Článek

Jak vyplývá ze spisu, obžalovaný muž dívku sexuálně zneužíval už od jejích 12 let. Nejprve ji osahával a líbal na přirození. Později sexuální hrátky přerostly v pohlavní styk. „Dával jí za to i nějaké peníze,“ řekl státní zástupce Jan Hrubý. Dívka u soudu řekla, že sex byl dobrovolný. „Měla jsem ho ráda,“ uvedla.

Policii na případ upozornila matka zneužívané dívky, se kterou měl Papírník v minulosti také milostný poměr. „Dokonce jí prý řekl, že je v posteli lepší než já,“ vypověděla před soudem. Papírník se u soudu obhajoval tím, že dívka ho citově vydírala.

„Říkala, že když s ní nebudu, spáchá sebevraždu,“ tvrdil Papírník. U soudu popsal situaci, kdy je při sexu vyrušila matka dívky. „Byla u mě doma. Svlékla se do naha, vlezla si do postele a lákala mě k sobě. Tak jsem se také vysvlékl a lehl si k ní. Mazlila se se mnou a chtěla sex. Mě to ale nešlo. Vstal jsem a v tu chvíli se ozvalo bouchání na dveře. Byla to její matka. Tak jsme oba raději utekli ven oknem,“ líčil muž.

Reklama

Výběr článků

Načítám