Hlavní obsah

Za znásilňování šestileté neteře si odsedí šest a půl roku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Za znásilnění vlastní neteře poslal ve středu královéhradecký krajský soud osmadvacetiletého Jana Š. na šest a půl roku do vězení s ostrahou. Podle obžaloby si měl na malé dívence po dobu tří let násilím vynucovat sexuální praktiky od osahávání až po orální styk. Obžalovaný u soudu svou vinu popíral. Rozsudek není zatím pravomocný. Obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zvrhlý strýc měl svou tehdy šestiletou neteř, která se bránila, zneužívat v desítkách případů. Podle obžaloby využil své fyzické převahy, když se snažila kousat a škrábat, a přiměl ji k různým formám pohlavního styku srovnatelným se souloží.

Opakovaně ji obnažil na spodní části těla a prováděl různé sexuální praktiky. Přiměl ji také k orálnímu styku a když se pokusila utéct, přidržel ji rukama.

Matka zneužívané dívky oznámila věc policii, když se jí dcera po dlouhé době se svými problémy svěřila. Dívka v té době byla v pěstounské péči rodičů své matky a strýce. Nyní je umístěna v dětském domově.

„Neublížil bych jí,“ bránil se u soudu obžalovaný. Matka dívenky se ho před soudem také zastala. Dokonce navíc zlehčovala a zpochybnila výpověď své vlastní dcery. Opačného názoru jsou však znalci z oboru psychiatrie a psychologie.

Podle nich sice není obžalovaný deviant, ale má výrazný problém navázat partnerský vztah. Jeho malá a bezbranná neteř tak pro něj byla zřejmě snadnou a dostupnou náhražkou k jeho zvrhlým choutkám. Obžalovanému hrozilo až dvanáct let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám