Hlavní obsah

Za znásilnění a oloupení cyklistky dostal mladík osm let

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmadvacetiletý Lubomír Varga půjde na osm let do vězení za to, že loni v dubnu na cyklostezce ve Vratimově u Ostravy znásilnil a oloupil o peníze cyklistku. V úterý dopoledne o tom rozhodl ostravský krajský soud. Muž podle obžaloby dívku přinutil k orálnímu sexu, vyhrožoval jí, že ji udusí, podřeže, navíc hrozil také použitím injekční stříkačky s čirou tekutinou.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Obžalovaný čeká v soudní síni na rozsudek

Článek

Před soudem se hájil, že žena sex chtěla dobrovolně, policie ale prokázala opak. Za trestné činy znásilnění a loupež mu hrozilo až 12 let vězení.

Kromě toho, že Varga dostal osm let vězení, tak ještě musí zaplatit oběti odškodné ve výši 275 tisíc korun. Poškozená žádala původně bolestné ve výši 1,2 milionu korun. Rozsudek zatím není pravomocný, obě strany totiž zvažují, že se k výši trestu odvolají.

K incidentu došlo 24. dubna na odlehlém místě na cyklostezce vedoucí z Ostravy do Frýdku-Místku. Varga zde na kole dostihl svou známou, kterou podle obžaloby začal za jízdy obtěžovat. „I přes její výhrady ji začal osahávat na prsou a v rozkroku, v důsledku obtěžování upadla na trávník,“ uvedl státní zástupce Vít Legerský.

Dodal, že Varga následně svou oběť opřel o potrubí a nutil ji k sexuálním praktikám. Nejprve řekl, že ji podřeže, pokud mu nebude po vůli, následně prý vytáhl injekční stříkačku a hrozil, že ji píchne. „Nakonec ji donutil, aby ho orálně uspokojila,“ dodal státní zástupce. Když dosáhl svého, tak nakonec ženu oloupil o pětistovku.

Chtěla se prý sejít kvůli drogám

Varga svou vinu u soudu popřel. Řekl, že ženu znal několik let a měl s ní přátelské vztahy, v poslední době se občas scházeli za účelem sexu. „Zazlobit si,“ uvedl před soudem. Zároveň ji označil za nedůvěryhodnou osobu, která užívala pervitin a marihuanu.

V osudný den na ni čekal na cyklostezce s tím, že schůzku iniciovala právě ona za účelem intimních hrátek. „Vykládala, že celou noc nespala, že by potřebovala spravit, a chtěla po mě pervitin,“ řekl Varga s tím, že jí poskytnutí pervitinu skutečně slíbil.

Podle soudu se však za pomocí soudních znalců, svědků a policie podařilo jasně prokázat, že ke znásilnění a loupeži z jeho strany došlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám