Hlavní obsah

Za vraždu prostitutky dostal muž 14 let vězení

– PLZEŇ
Právo, Svatava Hernandezová

Ke 14letému pobytu za mřížemi poslal ve čtvrtek Krajský soud v Plzni sedmatřicetiletého Slavomíra Šrůmu z Chebu za smrt prostitutky. Podle obžaloby napadl a zabil 6. dubna 2008 v chebském bytě, v němž právě bydlel, stejně starou prostitutku. Tu si pozval za účelem poskytnutí sexuálních služeb.

Foto: Svatava Hernanedzová, Právo

Slavomír Šrůma svou vinu popíral.

Článek

Čin se stal asi 14 dní poté, co byl propuštěn z výkonu jiného trestu. Žena v době útoku volala hlasitě o pomoc, čehož si všimli sousedé, kteří zavolali policii a bušili na dveře. Když přijela hlídka, byt neotevřel.

Mrtvé tělo bylo objeveno 10. dubna ve značném stádiu rozkladu, proto nebylo možno stanovit příčinu smrti, přesto byly na trupu zjištěny krevní výrony. Šrůma odmítl před soudem vypovídat a odkázal na svou písemnou výpověď, kterou napsal až čtyři měsíce po svém zadržení.

V ní uvedl, že nespáchal ani nebyl přítomen činu, z něhož je obviněn. „Přes bohatou trestnou činnost jsem se s mrtvolou ještě nesetkal,“ uvedl. Podle jeho verze prý již 20. března někdo zvonil na jeho byt. Byl to muž a hledal svou přítelkyni.

„Vyhledal mě pak znovu a chtěl sehnat drogy a nějaký sex. S tím druhým jsem mu slíbil pomoci. Představil se jako Uve a říkal, že si to rád natáčí. Pak přijel 4. dubna i s kamerou a já měl sehnat nějakou partnerku. Postupně jsem do bytu přivedl čtyři, až s tou poslední jsme se dohodli.

„Já se s ní věnoval klasickému sexu bez jakýchkoliv násilností a on to točil,“ pokračoval v písemné výpovědi. Pak prý mu ale Uve řekl, že dostal chuť také na sex, a tak Šrůma odešel z bytu. Když se vrátil, našel pod dekou již mrtvou prostitutku. Snažil se jí prý ještě oživit umělým dýcháním, ale pak v šoku odešel z bytu.

Reklama

Výběr článků

Načítám