Hlavní obsah

Za vraždu novorozence udělil soud přísnější trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Eva Revayová ze Znojma si odsedí pět let za to, že loni v září krátce po porodu zabila svého novorozeného syna, zpřísnil původně 4letý trest Vrchní soud v Olomouci. Žena sice jednala v rozrušení způsobeném porodem, soud ale přihlédl k jejím střetům se zákonem v minulosti.

Článek

Revayová podle žalobkyně loni tajně porodila v areálu znojemské nemocnice a dítě pak odhodila do křoví. Příčinou jeho smrti bylo poškození mozku po pádu na zem.

Obžalovaná žena se bránila nařčení z vraždy a tvrdila, že byla přesvědčená, že dítě přišlo na svět mrtvé, a tak se ho zbavila. Podle znalců však dítě porodila v osmém měsíci těhotenství a chlapec byl zřejmě v pořádku.

Revayová dlouhé měsíce své těhotenství utajovala před okolím. Dítě přišlo na svět v době, kdy ženu odvezl k nemocnici autem její manžel. Domníval se, že má střevní potíže. Ve skutečnosti to ale byly porodní bolesti. Když šel manžel pro pomoc, žena tajně porodila.

Reklama

Související témata:

Související články

Matka se zodpovídá z vraždy novorozence

Srdceryvný pláč a naříkání provázely v úterý před senátem Krajského soudu v Brně líčení s 27letou bývalou vychovatelkou postižených dětí Evou Révayovou...

Výběr článků

Načítám