Hlavní obsah

Za vraždu německého starosty padly výjimečné tresty

Novinky, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Výjimečné tresty udělil Krajský soud v Plzni dvěma vrahům německého starosty Ericha Kundera, který byl loni v březnu v Chebu brutálně umlácen kvůli penězům. Sedmadvacetiletý Roman Čabrada si odsedí 18 let ve vězení, jeho o tři roky starší komplic Miroslav Král dostal 16 let.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Prostitutka Iveta Köppová, která oběť vlákala do rukou vrahů, byla dnes odsouzena ke čtyřem letům vězení.

Po starostovi se pátralo několik měsíců

Vražda se stala v březnu loňského roku, krátce poté, co starosta bavorského městečka Röckingenu přejel hranice. Shodou nešťastných náhod se seznámil s prostitutkou Köppovou na chebském nádraží. Ta měla za úkol přivést do Čabradova bytu motivitého cizince, aby ho mohli okrást. Kunder se na návnadu chytil a nechal se protitutkou vést.

Sotva se však za nimi zavřely dveře, Čabrada s Králem jej napadli. Zbili ho násadou od sekery, přetáhli přes hlavu dvě igelitové tašky a škrtili kabelem. Mrtvolu zabalili do koberce a zahrabali v lese. Vrazi Kunderovi ukradli auto i kreditní kartu, z níž vybrali 62 000 korun. Policisté po Kunderovi marně pátrali několik měsíců, tělo nalezli až v červnu. Vůz skončil v Bělorusku. Obžalovaní za něj nakonec měli dostat pouze padesát tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám