Hlavní obsah

Za vraždu matky dostal muž výjimečný trest

– BRNO
Právo, kg

Výjimečný trest pobytu za mřížemi v délce 18 let vyměřil v úterý senát Krajského soudu v Brně 25letému Miroslavu Piačkovi z Jihlavy za brutální vraždu své matky. Té se podle rozsudku dopustil loni v listopadu, kdy matku nejdříve mlátil paličkou do hlavy. Když paličku zlomil, tak ji posléze nejméně desetkrát kopl do hlavy a pak vzal nůž a pořezal ji na krku.

Článek

"Podle zjištěných důkazů nemá senát pochyb o tom, že obžalovaný se na trestnou činnost připravoval a šel k matce s cílem ji obrat o peníze. Jeho obhajobě, že se mu při hádce s matkou zatmělo před očima a ve zlosti začal matku paličkou bít, soud nevěří. Je prokázané, že si obžalovaný paličku předem připravil a stejně tak rukavice, aby nezanechal otisky prstů," uvedla při zdůvodnění trestu předsedkyně senátu Halina Černá.

Obžalovaný muž, který zachoval po celou dobu líčení klid, odmítal před soudci vypovídat. V přípravném řízení na polici uvedl, že nechtěl zabíjet, ale protože se s matkou často hádal a při poslední při poslední slovní výměně názorů u něj údajně došlo k zatmění před očima a dál už prý nevěděl, co dělá.

Soudci však měli další důkazy, podle kterých byla vražda jasně naplánovaná a Piaček se choval velmi racionálně jak při vraždě, tak i po ní. Nejprve se vybavil na setkání s matkou paličkou a po činu dal zakrvavený oděv dal do pytle a hodil ho do řeky. Pak vzal platební karty a těmi zaplatil za nové oblečení.

Rozsudek není pravomocný, protože ani obžalovaný ani státní zástupce se k činu nevyjádřili. Pokud se někdo z nich odvolá, bude se případem zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám