Hlavní obsah

Za vraždu majitele pohřební služby padly výjimečné tresty

Novinky, her, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Za nedokonanou nájemnou vraždu majitele pohřební služby z Velké Hleďsebi poslal plzeňský krajský soud jeho nevlastního syna na 15,5 roku za mříže. František Hrubý mladší si na jeho likvidaci najal dva muže, které soud ve čtvrtek potrestal 16 lety a 16 měsíci vězení.

Foto: Jaroslav Beneš

Ilustrační foto

Článek

Trestní senát tak neuvěřil Hrubého obhajobě, že najaté muže pouze poslal vykrást otčímův dům.

"Soud po provedení všech důkazů dospěl k závěru, že si obžalovaný Hrubý vraždu svého otce skutečně objednal. Jak dosvědčil jeden ze svědků, před událostí se žalovaný zmiňoval několikrát o tom, že svého otčíma nechá zlikvidovat, aby se dostal k majetku a hlavně firmě," uvedl v odůvodnění předseda senátu Jan Špeta.

Znalci navíc označili čtyřiadvacetiletého Hrubého za sebevědomého muže, ale na druhou stranu také zbabělce, který si na odstranění člověka, který ho odmalička vychovával, raději najal někoho jiného.

Otec Hrubému odpustil

Podle verdiktu se dvojice jen o málo starší než on, spoluobžalovaní Vlastimil Šebestík a Marian Szitai, vloupala před rokem do rodinného domu jeho otce. Šebestík na překvapeného osmačtyřicetiletého muže třikrát vystřelil a těžce ho zranil. Oběť přežila.

Soud proto Šebestíkovi jako střelci a recidivistovi udělil 16 let, Szitai vyvázl jen s 16 měsíci vězení za porušování domovní svobody a krádež.

František Hrubý starší se po vynesení verdiktu nad svým synem rozplakal se slovy: "Já mu dokázal odpustit..."

Rozsudek zatím není pravomocný. Obě strany si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám