Hlavní obsah

Za utopení manželky půjde na jedenáct let za mříže

Právo, her
PLZEŇ

Na jedenáct let půjde do vězení Luboš Kovrzek (34) z Rozněvic na severním Plzeňsku za vraždu své o sedm let mladší manželky Jany. Rozsudek vynesený ve čtvrtek plzeňským krajským soudem zatím není pravomocný.

Článek

Soud se tak přiklonil k závěrům státní zástupkyně, která je o mužově vině přesvědčena. Podle spisu Kovrzek v noci z 22. na 23. červen 2005 v koupelně rodinného domku v Rozněvicích úmyslně usmrtil ve vaně svou manželku, s níž měl dvě děti. Násilím ji tlačil hlavu pod vodu, až se utopila. Její smrt pak fingoval jako nešťastnou náhodu, když ženu zabil elektrický proud, protože jí spadl do vody fén.

"Ve vodě byl i zapnutý fén...vytáhl jsem šňůru ze zásuvky a ženu vynesl z vany a pokoušel jsem se ji ještě oživit, pak jsem volal záchranku," vypověděl. Pitva ale zjistila drobná zranění na hrudníku, krku a obličeji poškozené, která vznikla před smrtí přičiněním cizí osoby. [celá zpráva]

"Já manželce nijak neublížil," opakoval Kovrzek i před soudem. "Brali jsme se v roce 1998, neměli jsme žádné problémy až do doby, kdy si našla milence, což jsem zjistil někdy v roce 2004... pak začala mluvit o tom, že se odstěhuje, mluvila i o rozvodu," popsal stav manželství před inkriminovanou událostí. Jak uvedl, tu noc šel spát kolem desáté. Ráno našel ženu mrtvou ve vaně. Podle svých slov se ji snažil oživit, ale marně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám