Hlavní obsah

Za úplatky skončila úřednice v cele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SLANÝ

Kladenští policisté v pondělí zadrželi devětadvacetiletou pracovnici slánské radnice. Žena čelí obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele, informovala mluvčí kladenské policie Jana Štajnerová. Měla přijímat úplatky a neoprávněně vydávat řidičáky.

Foto: Stanislava Dvořáková

Na Dni otevřených dveří Orlickoústecké nemocnice se bylo možné seznámit s historií medicíny i samotné nemocnice.

Článek

"Žena vydala neoprávněně několik desítek řidičských průkazů a přijímala úplatky. Hrozí jí až 10 let odnětí svobody," uvedla a dodala, že žena v současnosti čeká na rozhodnutí o uvalení vazby.

Informaci o zadržení úřednice potvrdil i slánský starosta Ivo Rubík (ODS). Podle něj se na odhalení korupce podílela policie ve spolupráci s vedením města.

Kriminalisté ženu sledovali déle než půl roku. "Podnět vzešel od nás. Zdálo se nám, že některé případy na odboru dopravy se příliš protahují. Anonymně jsme si je spolu s místostarostou podrobně prozkoumali a na základě toho bylo zahájeno vyšetřování," uvedl.

Obviněni i policisté?

Podle neoficiálních informací se na páchání trestné činnosti ale nepodílela pouze zadržená úřednice. Policisté v této věci údajně sdělili obvinění i dalším osobám, které však nejsou ze slánské radnice.

Dobře informovaný zdroj dnes ČTK potvrdil, že další obvinění padla i v řadách policejního sboru. Mluvčí ministerstva vnitra Věra Dušková však tuto informaci nepotvrdila. "O žádném obvinění nevíme. Případná účast policistů v celém případu bude prošetřena," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám