Hlavní obsah

Za surovou vraždu pro peníze dostal mladý muž 18 let

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Na 18 let do vězení poslal ve čtvrtek po poledni středočeský krajský soud 33letého Petra Černáka. Ten vloni na konci října v Jizerním Vtelnu u Mladé Boleslavi zavraždil 56letou ženu, tetu jeho družky. Rozsudek je pravomocný, Černák trest přijal a stejně jako státní zástupce se vzdal práva na odvolání.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Petr Černák (na snímku) dostal za vraždu ženy 18 let vězení.

Článek

Podle soudkyně Naděždy Bittnerové i žalobce Tomáše Milce byl jeho čin velmi surový. „Nejprve ji napadl pěstmi, pak ji škrtil rukama. Tělo pak ještě odtáhl do kůlny, kde ženu škrtil lanem, které ještě utahoval přes násadu lopatky a na obličej jí ještě natáhl igelitové sáčky. Byl to bezpochyby velmi brutální čin,“ uvedl Milec.

Obhájce namítal, že Černák a jeho rodina byli ve velmi zoufalé situaci. „Je zřejmé, že potřeboval peníze na živobytí, původně nešel loupit, nenechal si ani auto oběti,“ řekl Černákův obhájce, podle něhož byl on i jeho rodina vyhladovělí. Černák se k vraždě přiznal.

Soudkyně připustila, že mohl být ve špatné životní situaci. Žil se svou družkou a dvěma dětmi, ztratil práci a neměli na živobytí. Právě zavražděná rodině poskytla ubytování v její chatě, kde se vražda stala poté, co ženu Černák požádal o peníze.

„Jednoznačně chtěl získat majetkový prospěch. V počátku tam určitě nešel s tím, že ji zlikviduje, ale když ho odmítla, tak vzhledem k jeho impulsivní povaze poškozenou velmi surově napadl,“ uvedla soudkyně Bittnerová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám