Hlavní obsah

Za surovou vraždu družky potvrdil soud 13 let za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Třináct let ve vězení stráví za zvlášť surovou vraždu své družky v České Třebové Libor Jasanský. Pražský vrchní soud ho v úterý poslal do věznice se zvýšenou ostrahou a potvrdil tak červencový verdikt královehradeckého krajského soudu.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Libor Jasanský očekává v soudní síni vyhlášení rozsudku.

Článek

Jasanský napadl svou přítelkyni zvlášť brutálním způsobem. Kopal do ní, mlátil ji pěstmi a dupal jí na hrudník. Způsobil ženě těžká poranění, kterým následně podlehla. Úterní verdikt je pravomocný.

Kromě samotného trestu se muž musí podrobit ambulantnímu protialkoholnímu léčení a uhradit příbuzným své oběti náklady na její pohřeb.

Na svou stejně starou družku zaútočil tehdy 37letý Jasanský loni v listopadu v jejich společném bytě. Před činem popíjel alkohol. Když zjistil, že se zmlácená žena nehýbe, zakryl ji peřinou a pokračoval v pití. Později šel spát. Že je jeho družka mrtvá, zjistil až druhý den ráno.

Hradecký soud uložil Jasanskému třináctiletý trest vězení již letos v dubnu. Pražský vrchní soud však po odvolání obžalovaného vrátil případ k novému projednání, protože jeden z posudků zpracoval znalec, který v té době neměl složený znalecký slib. Nový posudek pak ale žádnou podstatnou změnu v dokazování nepřinesl, a tak krajský soud dospěl ke stejnému závěru i stejné výši trestu. S tímto postupem se nyní vrchní soud ztotožnil.

Jasanský se k činu přiznal vyslýchajícím policistům, u soudu však později tvrdil, že má výpadek paměti a že ho vyšetřovatelé k výpovědi donutili. U úterního jednání zopakoval, že družku nechtěl zabít a že toho bude do konce života litovat.

Reklama

Související články

Za surovou vraždu družky dostal znovu 13 let

Krajský soud v Hradci králové v úterý opakovaně odsoudil za vraždu Libora Jasanského z České Třebové ke třinácti letům vězení. Sedmatřicetiletý muž 13....

Výběr článků

Načítám