Hlavní obsah

Za srážku vlaků na Šumavě obvinili policisté strojvedoucího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRACHATICE

Sedmačtyřicetiletého strojvedoucího obvinili v těchto dnech policisté z obecného ohrožení. Podle nich zavinil červnovou srážku vlaků v Černém Kříži na Prachaticku v jižních Čechách. Při posunování souprav ve stanici se zranilo dvacet lidí. Podle kriminalistů dal muž pokyn k posunu, neměl k tomu však souhlas dispečera.

Článek

Do nemocnice po nehodě převezly sanitky čtrnáct lidí, šest osob zdravotníci ošetřili na místě. "Celkem bylo při nehodě ohroženo více jak třicet cestujících. Dlouhodobě se léčili čtyři lidé," řekla mluvčí prachatické policie Radka Sovová.

Nehoda se stala 20. června ráno. Soupravy přijely z Volar jako jeden vlak a v Černém Kříži se dělily na dvě části. První část odjížděla jako osobní vlak do Nového Údolí.

Zezadu do ní narazila druhá část, která měla po přestavení na jinou kolej odjet jako osobní vlak do Českého Krumlova. Ve vlacích pouze vypadla skla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám