Hlavní obsah

Za sraženou školačku na přechodu v Klatovech padlo obvinění

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Zastavil před přechodem pro chodce, aby mohl nechat přejít 11letou dívku. V okamžiku, kdy školačka vstoupila do vozovky, narazil do jeho Volkswagenu Transporter zezadu vůz Kia a vymrštil ho přímo na malou chodkyni. Za dopravní nehodu v Domažlické ulici v Klatovech z letošního května, při které byla dívka těžce zraněna, v minulých dnech padlo obvinění.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Policisté podle informací Práva nyní obvinili z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti 39letého řidiče vozu Kia. Podle jejich závěru nedodržel bezpečnou vzdálenost a nestačil včas zareagovat na brždění před ním jedoucí dodávky.

Oba vozy jely za sebou přibližně čtyřicetikilometrovou rychlostí. Řidič prvního z nich uvedl, že zaregistroval po pravé straně na chodníku dívku, jak se chystá vstoupit do vozovky. Začal brzdit a zastavil těsně před přechodem.

„Pak jsem ucítil zezadu prudký náraz. Mé auto se vymrštilo dopředu a narazilo přímo do dívky, která zůstala ležet pod přední částí,“ popsal nehodu policistům šofér VW.

Školačka skončila ve vážném stavu v nemocnici, kde jí lékaři museli odebrat slezinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám