Hlavní obsah

Za smrt slepce pod koly kamionu dostala trest jeho dcera, která ho vedla

– Plzeň

Roční podmínku se zkušební lhůtou na jeden rok za usmrcení z nedbalosti si vyslechla ve středu u Okresního soudu Plzeň-město Klára Bandová (37), která loni začátkem března doprovázela svého nevidomého otce v centru Plzně, když ho srazil kamion. Muž na místě zemřel. Rozsudek není pravomocný, obhajoba i státní zástupce si ponechali lhůty na odvolání.

Klára Bandová u Okresního soudu Plzeň-městoVideo: Jiří Šolc, Právo

 
Článek

Ženě hrozilo až šest let za mřížemi. Neštěstí se stalo loni na začátku března při přecházení silnice u světelné křižovatky rušných plzeňských ulic Americká a Klatovská.

Obžalovaná se o 56letého otce, který podle její výpovědi vůbec neviděl, už několik let starala sama. V osudný den ho doprovázela z úřadu práce. Přijeli tramvají a vystoupili na tramvajový ostrůvek, odkud chtěli přejít na chodník.

Policie obvinila ženu, která převáděla slepce. Muž zemřel pod kamionem

Krimi

Podle soudu žena závažně porušila povinnost chodce.

„Vystoupili jsme z tramvaje na nástupní ostrůvek, tam jsme se na minutu zastavili, pak jsem se rozhlédla na obě strany. Viděla jsem, jak nějaké další osoby přecházejí. Nevím, jestli šly přes přechod nebo ne. Myslela jsem si, že jsem na přechodu. Vystoupili jsme do vozovky a najedou přijel kamion, který otce srazil,“ vypověděla Bandová při předchozím jednání.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamion srazil chodce v Plzni (2. března 2020)Video: Patrik Biskup, Právo

Šestapadesátiletý muž utrpěl těžká zranění a na místě jim i přes snahu záchranářů podlehl.

Podle svědků i kamerových záznamů z místa nehody vstoupila žena do vozovky mimo přechod a již v dobu, kdy měla auta zelenou a kolona se začala rozjíždět.

U soudu vypovídal i řidič kamionu Milan J. „Když jsem přijel k Americké, tak tam padla červená. Koukal jsem na pravou stranu na semafor, padla zelená, tak jsem se začal rozjíždět. Pak jsem něco slyšel, přibrzdil jsem. Nerozuměl jsem paní, co na mě něco volala. Myslel jsem, že říká, že tam má tašku,“ vypověděl šofér.

Chodce na D7 smetl kamion

Krimi

Podle soudu bylo evidentní, že řidič kamionu už nebyl schopen nehodě zabránit.

Trestem pro ženu byl podle soudu fakt, že přišla o otce. Soud jí mohl trest odpustit. Neudělal to ale kromě jiného proto, že si žena vinu vůbec nepřipouští, a řekla, že smrt jejího otce zavinil řidič kamionu. Po nehodě na něj podle jeho výpovědi na místě křičela, že je vrah.

Reklama

Výběr článků

Načítám