Hlavní obsah

Za sexuální zneužívání nezletilých dcer si otec odsedí šest let

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec králové

Královéhradecký krajský soud poslal v úterý devětatřicetiletého J. D. z Trutnovska za pokus o znásilnění a pohlavní zneužívání svých nezletilých dcer a vydírání na šest let do vězení. Soud mu navíc uložil ochrannou sexuologickou léčbu. Rozsudek je zatím nepravomocný; obžalovaný se proti verdiktu soudu odvolal a státní zástupkyně si ponechala lhůtu na odvolání.

Foto: René Chvalina, Právo

Obžalovaný J.D. u soudu.

Článek

Obžaloba vinila otce nezletilých dcer z toho, že měl dívky zneužívat v době, kdy jeho tehdejší manželka nebyla doma či spala. Pro dívky měla jejich noční můra skončit v polovině roku 2006, kdy se spolu s matkou od otce odstěhovaly.

Podle obžalovaného bylo celé obvinění vykonstruované bývalou manželkou, kvůli jejím finančním nárokům. Podobného názoru je i jeho matka. "Vím, že je to zmetek, který má problémy s alkoholem, ale holkám určitě nic neudělal,“ uvedla matka J. D. s tím, že její vnučky nikdy o tátovi nemluvily zle. Nikdy prý také neřekly, že by u nich doma mělo být něco špatně.

U soudu však zazněla také výpověď jedné rodinné známé. Ve výpovědi stojí, že jednou, když byla u J. D. na návštěvě, sahal muž své dceři na prsa. "Když jsem se ho zeptala, proč to dělá, odbyl mě slovy, že je to jeho dítě a může si s ním dělat, co chce," uvedla rodinná známá do protokolu.

"Není to pravda. S tou svědkyní jsme se nikdy neměli rádi. Tady jednoznačně lže," bránil se u soudu J. D.

Soud však jeho tvrzením neuvěřil a poslal ho v souhrnném trestu na šest roků do vězení s ostrahou. Tímto výrokem tak soud zároveň zrušil výrok o trestu, který byl obžalovanému uložen trestním příkazem Okresního soudu v Trutnově za jinou trestnou činnost. Soud navíc obžalovanému uložil ochranné sexuologické léčení v ambulantní formě.

Reklama

Výběr článků

Načítám