Hlavní obsah

Za sexuální večírky i s mladistvou potvrdil soud kuplířům podmínky

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Trest tří let odnětí svobody s podmíněným odkladem na pět let uložil ve čtvrtek Vrchní soud v Olomouci za obchodování s lidmi, kuplířství a ohrožování výchovy dítěte sedmapadesátiletému Antonínu Cápkovi. Potvrdil tak srpnový verdikt Krajského soudu ve Zlíně, proti němuž se Cápek odvolal.

Antonín Cápek ve čtvrtek u Vrchního soudu v Olomouci.Video: Miloslav Hradil, Právo

 
Článek

Stejný trest uložil krajský soud v případu i pětatřicetileté Adrianě Černotové, která však práva na odvolání nevyužila, stejně jako státní zástupce.

„Podle nás nebyly tresty uložené krajským soudem nepřiměřeně přísné,“ řekl Právu mluvčí vrchního soudu Stanislav Cik s tím, že možnému uvažování nad tím, zda by tresty nebylo možné zvýšit, zabránilo nepodání odvolání ze strany státního zastupitelství.

Oba odsouzení podle obžaloby nabízeli v letech 2006 až 2014 zákazníkům k sexuálním službám nejméně deset dívek včetně minimálně jedné mladistvé. Mezi dívkami, které měly poskytovat sexuální služby na večírcích v penzionu v Kostelanech na Kroměřížsku, byly hlavně studentky kroměřížských středních škol. Dívky podle obžaloby provozovaly prostituci pro Cápka, ke kterému se později přidala i Černotová.

Na večírcích byl navíc volně dostupný alkohol, který hosté a dívky, podle spisu i mladistvé, popíjeli.

Až patnáct tisíc za party

Cápek i Černotová byli původně odsouzeni i za trestný čin podávání alkoholu dítěti. To vrchní soud zrušil. „Dospěli jsme k závěru, že tento trestný čin je obsažen už v trestném činu ohrožování výchovy dítěte,“ konstatoval Cik.

Zákazníci za účast na večírcích údajně platili 12 až 15 tisíc korun. Dívky si podle obžaloby sjednával Cápek sám, případně přes webové stránky. Za služby, které prý poskytovaly jak hostům, tak Cápkovi, dostávaly obvykle tři tisíce. Další získané peníze zůstávaly obžalovaným. Cápek si tak měl přijít na více než milion korun, společně s Černotovou vydělali dalších nejméně 61 tisíc.

Soudy se opíraly zejména o výpovědi poškozených. Cápek, který stejně jako Černotová vinu od počátku odmítal, musí navíc zaplatit jako peněžitý trest 500 tisíc korun. Původně mu hrozilo až dvanáct let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám