Hlavní obsah

Za profil na Facebooku matka zmlátila dceru vařečkou tak, že jí hrozí vězení

Právo, Zdeněk Seiner
Pardubice

Pardubická policie se zabývá případem ženy, která zmlátila svou dceru vařečkou za to, že si školou povinná dívka založila profil na Facebooku. Matce teď může hrozit několik let vězení. Trest za nerespektování zákazu profilu na sociální síti totiž poněkud přehnala a policie se teď zajímá, zda šlo o ojedinělý incident, nebo o dlouhodobé týrání.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Přijali jsme oznámení z nejmenované základní školy, že během plavání objevila jedna z vyučujících na těle nezletilé dívky velké hematomy. Že se děti občas někde uhodí a nohy mají samý šrám, s tím se pedagogové ve škole setkávají běžně, ale zranění v oblasti hýždí této slečny prostě nemohla nechat bez povšimnutí,“ popsala prvotní impuls pro trestní stíhání Eva Maturová z krajského policejního ředitelství v Pardubicích.

Za přítomnosti pracovnic sociálně-právní ochrany dětí dívka přiznala, že modřiny jí způsobila matka poté, co zjistila, že dcera má přes výslovný zákaz svůj profil na sociální síti. Hematomy měla nejen na hýždích, ale i na předloktí, protože se děvče pokoušelo bránit neúprosně trestající vařečce.

„Do školy se po několika minutách dostavila i matka. Její slova byla prakticky totožná s výpovědí dívky. Ta však měla až tak veliký strach z toho, co bude doma následovat, že prosila nejen policisty, ale i sociální pracovnici o to, aby nemusela spát doma. Kde dívka skončila a jak dlouhou dobu na onom místě setrvala, to z taktických důvodů nebudeme zveřejňovat,“ pokračovali v líčení události policejní mluvčí Maturová.

Podle ní budou nyní policisté zjišťovat, jakým způsobem velké podlitiny v oblasti hýždí vznikly. Pokud by matčin rázný trest nebyl výjimečnou situací, mohlo by jít o trestný čin týrání svěřené osoby, kde v horní hranici může být pachatel potrestán až pětiletým odnětím svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám