Hlavní obsah

Za prodej fotek skladatele Svobody hrozí mužům nižší tresty

PRAHA

Dvojice expolicistů, kteří prodali bulvárnímu deníku posmrtné fotografie hudebního skladatele Karla Svobody, bude nejspíš čelit nové obžalobě. Státní zástupce požaduje, aby nadřízení žalobci znovu oba muže postavili před soud, tentokrát jim však hrozí nižší tresty.

Článek

Učinil tak poté, co s původním návrhem obžaloby neuspěl. Změnil proto obvinění obou bývalých policistů z obvodního oddělení policie v Kostelci nad Černými lesy ze zneužití pravomoci veřejného činitele na jiné trestné činy.

Návrh na podání obžaloby pro porušování povinností dozorčí služby a pro poškození a zneužití záznamu na nosiči informací byl předán v pondělí krajskému zastupitelství. Řekl to vyšetřující státní zástupce Svatopluk Nauš.

Z trestního zákona vyplývá, že změna obvinění je pro expolicisty výhodnější. Za zneužití pravomoci veřejného činitele jim hrozilo šest měsíců až tři roky vězení, za nová obvinění maximálně rok odnětí svobody.

Svoboda se zastřelil 28. ledna na zahradě svého domu legálně drženou zbraní. Zemřel ve věku 68 let. Byl jedním z nejúspěšnějších českých hitmakerů. Na jeho kontě jsou desítky úspěšných písní, stovky hudebních doprovodů k filmům, divadelním inscenacím, muzikálům a televizním seriálům. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Fotky mrtvého Svobody možná prodal policista

Policie už začala vyšetřovat, kdo médiím poskytl fotografie zastřeleného skladatele Karla Svobody. Vendula Svobodová v úterý podala v této souvislosti trestní...

Výběr článků

Načítám