Hlavní obsah

Za okrádání sexturistů půjdou tři lupiči na 31 let do vězení

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEPLICE

Teplický okresní soud potrestal ve středu trojici lupičů, kteří okrádali v Dubí na Teplicku německé sexturisty, celkem 31 roky vězení. Sedmatřicetiletého Ernesta Giňu senát poslal za tři útoky na 12 let do vězení se zvýšenou ostrahou. O osm let mladší Martina Holubová, kterou soud rovněž posuzoval jako zvlášť nebezpečného recidivistu, stráví za mřížemi 10 let.

Článek

Její 27letou sestru Jolanu, která ze soudní síně odešla se souhrnným trestem i za předchozí trestnou činnost, senát potrestal 9 roky vězení. Martina Holubová se vzdala odvolání, Giňa se s její sestrou proti rozsudku ihned odvolali. Státní zástupce se u všech tří vzdal práva na odvolání.

Proti řidiči použili slzný plyn

V prvním případě si počkala Jolana Holubová v listopadu 2004 v teplické Dubské ulici u benzínové čerpací stanice ÖMW na 40letého muže, který stál u benzínky. "Navigovala ho o několik set metrů dál, kde již čekal Giňa. Holubová klíčkem vypnula u auta motor a Giňa vstříkl do auta slzný plyn. Žena poté vyhrožovala cizinci, který z auta vyskočil, zastřelením. Mezitím prohledala vůz," uvedl státní zástupce.

K dalším loupežím v únoru a v březnu loňského roku si Giňa přizval Martinu Holubovou. Ve stejné lokalitě okradli v autě 67letého Němce o 250 korun a 65 euro. Za měsíc stejným způsobem obrali o 25 euro a balíček tabáku 38letého řidiče kamiónu z Německa poté, co ho Giňa zbil.

Po rozsudku muži zmizel úsměv

Obě ženy přiznaly, že se živí prostitucí a Giňa jim dělá ochránce. Zkušený recidivista, který líčení sledoval s pobaveným úsměvem ve tváři, se po vynesení rozsudku přestal ovládat. "No to snad není možný," vykřikl se slzami v očích a vysloužil si od soudce dvě napomenutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám