Hlavní obsah

Za ochrnutí odškodné 18 miliónů

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Celkem osmnáct miliónů korun odškodného má dostat Zuzana Rokosová z Horního Slavkova na Sokolovsku, která zůstala v roce 2003 po lékařském zákroku v nemocnici v Sokolově zcela ochrnutá. Částku ve čtvrtek potvrdil v odvolacím řízení Okresní soud v Karlových Varech.

Článek

Peníze má 42leté matce dvou dětí zaplatit zřizovatel nemocnice - Karlovarský kraj, jenž ženě už vyplatil dva milióny korun. "Mám radost, jsem spokojený," řekl Právu těsně po vyhlášení rozsudku manžel ochrnuté ženy Václav Rokos.

Dodal však, že se obává, aby se kraj již podruhé neodvolal. "Byly by to zase zbytečné obstrukce," poznamenal Rokos. Peníze by měl kraj zaplatit do tří dnů od doručení rozsudku. Hejtman Karlovarského kraje Josef Pavel (ODS) Právu řekl, že kraj se už zřejmě odvolávat nebude.

Zuzana Rokosová ochrnula poté, co podstoupila vyšetření na neurologii (angiografii - vyšetření cév pomocí vstříknutí kontrastní látky, pozn. red.) v sokolovské nemocnici. Roky se už nehýbe a i když má mozek zcela v pořádku, nemluví a dorozumívá se pouze očima.

Peníze by měly zajistit výstavbu rodinného domu se speciálním vybavením, zaplatit ošetřovatelku a pomoci při nákladné léčbě.

Nemocnice chybu na straně lékařů odmítá. Její ředitelka Věra Procházková už dříve připustila, že vyšetření je nebezpečné a v malých procentech dochází ke komplikacím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám