Hlavní obsah

Za nehodou trolejbusu v Brně byla technická závada, potvrdili znalci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Znalecké zkoumání potvrdilo, že za nehodou trolejbusu, který před rokem boural v Brně, byla technická závada. Ve středu o tom informoval mluvčí policie Pavel Šváb. Při nehodě se tehdy zranilo 43 lidí.

Srážka trolejbusu s tramvají v BrněVideo: Facebook Antonína Crhy

 
Článek

„Příčinou nehody byla technická závada. Definitivní potvrzení pravděpodobné vyšetřovací verzi daly výsledky znaleckého zkoumání. Šlo o problém znemožňující řízení trolejbusu, který v tuto chvíli nemůžeme konkretizovat,“ uvedl Šváb.

Policisté podle něj na případu dále pracují. Již v minulosti uvedli, že nehodu vyšetřují jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. Zda bude někdo obviněn, není ale jasné.

Trolejbus v Brně náhle zatočil, ukazuje video ze srážky s tramvají

Krimi

Ke střetu došlo přesně před rokem v Křenové ulici v Brně. Zranilo se celkem 43 lidí, z toho 13 těžce a středně těžce. Podle videozáznamu z jednoho auta na místě nehody, který se objevil na internetu, trolejbus v křižovatce znenadání vybočil doleva. Poté se čelně střetl s protijedoucí tramvají.

Letecké záběry nehody tramvaje s trolejbusem v Brně.Video: Policie ČR

Škoda byla vyčíslena na 2,5 milionu korun. Dopravní podnik v Brně ale i v Pardubicích následně nechal stáhnout a zkontrolovat trolejbusy Škoda 21Tr, které byly posledním typem, jenž vyráběla Škoda ještě v Ostrově nad Ohří.

Brno na přelomu minulého a tohoto století odebralo od výrobce 43 těchto vozů a od roku 2011 také nakupovalo ojeté trolejbusy Škoda 21Tr z jiných měst, třeba z Jihlavy, Hradce Králové a Českých Budějovic.

Na místě srážky trolejbusu s tramvají v Brně zůstal prázdný dětský kočárek

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám