Hlavní obsah

Za brutální znásilnění pendrekem dostal čtyřletý trest

Právo, ČTK, pko, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnský krajský soud poslal na čtyři roky do vězení čtyřiačtyřicetiletého Zdeňka Šmídka. Letos v únoru v Brně zranil při sexu svou pětačtyřicetiletou družku, které následně selhalo srdce a zemřela. K brutálnímu činu použil obušek. Soud kvalifikoval jeho čin jako ublížení na zdraví s následkem smrti.

Článek

Šmídek, který se živil jako popelář, před soudem vystupoval takřka bázlivě a tvrdil, že si ze zmíněné noci nic nepamatuje. V původní výpovědi na policii, kterou učinil krátce po činu, ale uvedl, že osudný večer spolu chtěli mít pohlavní styk.

"Protože jsem se ale dostatečně nevzrušil, pokusil jsem se Dášu uspokojit pryžovým pendrekem. Protože na to nereagovala, tak jsem jí dal pár facek a šli jsme spát," uvedl do výpovědi Šmídek, který byl v době činu značně opilý.

Ráno družku údajně našel na zemi a zavolal záchranáře. "Pár facek" ale nekoresponduje se zraněními, která oběť utrpěla. Podle obžaloby měl Šmídek kleknout na hruď své družky, dusit ji, vrážel jí obušek značnou silou do přirození, konečníku i úst, čímž jí způsobil mnohá zranění. U toho ji měl ještě bít do hlavy.

Měla 3,74 promile

Doležalová byla podle soudních znalců závislá na pití a v době útoku měla v krvi 3,74 promile alkoholu. Nebyla proto schopna jakékoli obrany. Pendrek měla Doležalová podle Šmídkových slov na obranu, kdyby se někdo pokusil do jejich bytu dostat..

Dcera oběti Denisa Doležalová vypověděla, že její matka měla často po těle modřiny. "Nebyla se Šmídkem ve vztahu spokojená, bral jí její věci a dával je do zastaváren. Utržené peníze pak prohrál na automatech. Prodal dokonce i její šperky," uvedla dcera.

Podle slov příbuzných od Šmídka neodešla jen proto, že byla zvyklá s někým být. To se jí nakonec stalo osudným.

Reklama

Výběr článků

Načítám