Hlavní obsah

Za brutální vraždu manželky přivázané obojkem dostal muž 17 let

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Zdeněk Hink, který brutálně zavraždil manželku, odešel v pátek od plzeňského krajského soudu s trestem v délce 17 let. 44letý muž ženu brutálně zbil, obojkem ji ve vážném stavu připoutal a šel spát. Žena podlehla svým zraněním.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Zdeněk Hink při příchodu do soudní síně.

Článek

Vražda se stala letos v březnu po jejich společné návštěvě restaurace, kde se oba notně posílili alkoholem. Po příjezdu taxíkem domů došlo k hádce. Žena utekla na chodbu, kde ji muž udeřil pěstí do hlavy, což mělo za následek její pád na schody.

Ženu bil pěstí, několikrát jí vyvlekl za vlasy z domu na chodník, kde do ní kopal. Nakonec jí ovázal obojek na psa kolem pasu a vyvlekl ji po schodech do druhého patra. Tam ji nechal v předsíni a šel si lehnout. Vzbudila ho až ráno policie. Žena utrpěla řadu zranění hlavy, trupu a břicha a na poúrazový šok zemřela.

Hink před soudem odmítl vypovídat se slovy: „Špatně se mi o tom mluví.“ Připustil, že manželku asi třikrát praštil pěstí a asi dvakrát kopl.

„Kdyby mě neskopla ona ze schodů, tak se to nestalo, nevím, co to do ní vjelo... začala se se mnou prát a co se dělo venku, to si vůbec nepamatuju... já ji miloval, měl jsem jí moc rád,“ uvedl tento týden před soudem.

Z agresivního útoku ho usvědčuje i záznam z kamerového systému na ulici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám