Hlavní obsah

Za brutální útok na záchranáře padly tresty

Právo, Novinky, ČTK, Tomáš Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za předloňský brutální útok na záchranáře v pražské Radotínské ulici potrestal v pátek Obvodní soud pro Prahu 5 Tomáše Půtu čtyřmi lety vězení a Václava Chmelenského, který dostal 2,5 roku. Rozsudek vyslechl pouze druhý z obžalovaných, neboť Půta je od loňského září na útěku.

Článek

Odsouzeným přitom za pokus o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví hrozilo až osm let. Půta je podle ČTK navíc údajně členem takzvaného Berdychova gangu a prý se podílel na šesti loupežích a jedné vraždě.

Záchranář se stal terčem útoku v noci 28. dubna 2003 v Radotínské ulici v Praze 5. Opilý řidič mazdy narazil do sloupu veřejného osvětlení a do stromu. V autě prý byli zaklíněni čtyři lidé - těžce zraněný Daniel Herain, lehce zranění Půta s Chmelenským a dosud neznámý muž, který už po příjezdu záchranářů na místě nebyl.

Lékař začal ošetřovat Heraina a při tom ho podle obžaloby napadli Půta s Chmelenským. Záchranáře jeden z nich údajně udeřil pěstí do oka a poté ho na zemi kopal. Útočníci pak prý napadli i ostatní členy posádky sanitky a také přivolané hasiče, kterým se nakonec podařilo Půtu s Chmelenským zneškodnit a předat policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám