Hlavní obsah

Z vraždy zastupitele Města Albrechtic a jeho ženy byl obviněn expřítel jejich dcery

Právo, Aleš Honus

Ze surové dvojnásobné vraždy úspěšného podnikatele a člena zastupitelstva Města Albrechtice na Bruntálsku Ondřeje M. a jeho manželky byl obviněn 24letý muž ze sousední vesnice. Obviněný je podle informací Práva bývalým přítelem jejich dcery.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Osmapadesátiletý inženýr a jeho o sedm let mladší manželka byli nalezeni v úterý odpoledne v tratolišti krve v jejich rodinném domku. Policie krátce po činu zatkla podezřelého z nedalekého Jindřichova. Poté ho obvinila z dvojnásobné vraždy, soud bude v nejbližší době rozhodovat o jeho vzetí do vazby.

Mladík ubodal rodiče své bývalé přítelkyně pravděpodobně už v neděli. Manželé v pondělí nepřišli do práce a jejich zaměstnanci se jim nemohli dovolat, proto v úterý jejich zmizení nahlásili policistům, kteří později v rodinném domku objevili mrtvá těla. [celá zpráva]

Motiv činu zatím není jasný. „K obviněnému je možné potvrdit, že se jedná o osobu, která měla v minulosti k rodině zavražděných určitý vztah. V minulosti byl pravomocně odsouzen i pro násilnou trestnou činnost. Kriminalisté ani v této chvíli nedisponují ucelenými informacemi například k motivu pachatele. Bylo by neobjektivní a spekulativní přiklánět se jednoznačně k jakékoli vyšetřovací verzi, nicméně jednou z nich jsou i osobní vztahy,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Mladík měl v minulosti s rodinou problémy

Albrechtičtí jsou z události v šoku. „Byli to velice slušní a pracovití lidé, patřila jim továrnička, kterou si sami postavili. Pan Ondřej byl i členem zastupitelstva, lidé ho měli rádi. Je to hrůza, co se stalo,“ řekl hostinský jedné z albrechtických restaurací.

Mezi místními lidmi se mluví o tom, že mladík z nedalekého Jindřichova měl už dříve s rodinou své přítelkyně problémy. „Týkalo se to ukradení nějakých peněz z rodinné firmy. Majitel ale nakonec obvinění stáhl, prý se nějak domluvili v rodinném kruhu. Nic víc se neví,“ řekl jeden ze sousedů.

Zatím není jasné, co bude dále s úspěšnou firmou, která se specializuje na výrobu dřevoobráběcích strojů a svoji produkci vyváží i do zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám