Hlavní obsah

Z Úhlavy vytáhli záchranáři tělo utonulého muže

– PLZEŇ
Právo, pab

Policisté v úterý večer podnikli rozsáhlou pátrací akci po jednatřicetiletém muži, který po půl sedmé večer skočil řeky Úhlavy v Plzni-Hradišti. Ve středu kolem poledne záchranáři tělo utonulého našli. Potvrdil to mluvčí plzeňských hasičů František Vaško.

Článek

Nebožtík chtěl z řeky vytáhnout psa své přítelkyně.

Záchranáře v úterý večer zavolala přítelkyně, která je velmi rozrušená. Záchranka se tak nejprve se musela postarat o přítelkyni pohřešovaného.

Ve středu pátrání pokračuje

Od středečního rána se opět rozjela rozsáhlá pátrací akce. "Na místě jsou už policisté a společně se zástupci  dalších složek  integrovaného záchranného systému domlouvají další postup," řekla mluvčí plzeňských policistů Ivana Telekešová.

Na místo byl povolán i vrtulník s termovizí. Záchranáři včera nevzdávali hledání ani za tmy. Pátrali za umělého osvětlení až do půl jedenácté.  "Hodili jsme pod jez i figurínu, abychom věděli, co to s ní udělá a kam se dostane v tom silném vratném proudu. Podle toho jsme zaměřili pátrání," řekl jeden z hasičů.  Muže ve vodě hledali vodní záchranáři i pomocí sonaru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám