Hlavní obsah

Z plzeňského pivovaru zmizelo pivo za 600 tisíc, trojici hrozí osmileté vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

plzeň

Plzeňští kriminalisté obvinili ženu a dva muže z krádeže piva za téměř 600 000 korun. Jsou podezřelí z toho, že postupně ukradli ze skladovacích prostor 114 padesátilitrových a třicetilitrových sudů s celkem 5500 litry piva. Hrozí jim až osmileté vězení.

Foto: Roman Zvarič

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala ve středu mluvčí policie Veronika Hokrová. Zdeněk Kovář z Plzeňského Prazdroje potvrdil, že zloději odcizili pivo ze skladů pivovaru. V krádeži figurovali agenturní zaměstnanci a zaměstnanci třetích stran.

Podle dostupných informací v ní nebyli zapojeni přímo zaměstnanci pivovaru, doplnil Kovář. Bližší informace s ohledem na policejní vyšetřování nesdělil.

Zloději podle policie pivo kradli od loňského prosince. Devětapadesátiletá žena, která byla zaměstnaná jako skladnice, podle kriminalistů minimálně v devatenácti případech připravila sudy s pivem k naložení.

„Do přistaveného nákladního vozu, jehož posádku tvořil řidič a závozník, byly tyto sudy naloženy nad rámec provedených objednávek a vystavených nákladových listů. Spolu s ostatním zbožím byly následně vyvezeny z areálu společnosti, aniž by tyto byly jakkoli uhrazeny," dodala Hokrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám