Hlavní obsah

Z okna penziónu vypadl opilý student, je v kómatu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V kómatu leží v nemocnici osmnáctiletý student z jižní Moravy, který v noci na středu vypadl z okna penziónu v Karlově. Podobné neštěstí se zde přitom stalo už loni, kdy z okna ve třetím patře vypadla devítiletá školačka z Prostějovska. I ona pád z třetího poschodí přežila s vážnými zraněními.

Článek

Po pádu dívky přitom v penziónu odmontovali z francouzských oken kliky a zakázali tam hostům vstup. Ani to ale tragédii nezabránilo.

Podle svědeckých výpovědí mladík se svými spolužáky požíval alkohol, potom odmontoval "kouli" ze dveří a začal se předvádět. "Přelezl zábradlí, postavil se na parapet a rukama se držel zábradlí. Chvíli takto stál, ale pak se přes zábradlí předklonil a spadl na přístupovou cestu," uvedla mluvčí policie Lucie Krašteničová.

Následkem pádu mladík utrpěl velmi vážná zranění a byl letecky transportován do nemocnice s krvácením do mozku a dalšími vážnými zraněními. "Policisté nyní prověřují všechny okolnosti případu. Zatím nebylo zjištěno cizí zavinění," dodala mluvčí.

Už loni penzión řešil podobné neštěstí. "Dívenka se v noci vzbudila a asi šla na záchod. Jenomže si spletla dveře a místo na chodbu se dostala na balkón. V rozespalosti pak přelezla zábradlí a spadla dolů," popsal tehdy průběh události vedoucí penziónu. Hned po události nechali v penziónu pro jistotu odmontovat kliky ze všech balkónových dveří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám