Hlavní obsah

Z léčebny v Kosmonosích uprchla trojice nebezpečných pacientů

MLADÁ BOLESLAV

Z uzavřeného oddělení psychiatrické léčebny Kosmonosy na Mladoboleslavsku v noci opět utekli nebezpeční pacienti. V trojici uprchlíků je znovu Roman Fron a Roman Gábor a navíc jeden nezletilý pacient, informovala ředitelka léčebny Daniela Kolářová.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Roman Gábor, který brutálně znásilnil svou neteř a soud mu uložil ústavní léčbu, z Kosmonos utekl již v srpnu, ale policie ho za pár dní dopadla a vrátila do ústavu

Během srpna se z uzavřeného sexuologického oddělení podařilo uprchnout čtyřem lidem, Gábor byl jedním z nich. Hned dvakrát utekl v srpnu sexuální deviant Roman Fron, když naposledy na toaletách roztáhl mříže a protáhl se na svobodu. Policisté ho chytili v Kladně. I další dva sexuální agresoři nakonec skončili po krátkém pobytu na svobodě v Kosmonosech.

Že by speciální oddělení nebylo dostatečně zajištěné si ale ředitelka Kolářová rozhodně nemyslí. "K nám už přijdou poměrně vyškolení. Ti, co chtějí utéct, si vždycky něco vymyslí. Občas k nějakému útěku dojde, ale něco takového nepamatujeme," poznamenala již dříve.  

Mluvčí policie v Mladé Boleslavi Ladislav Mareš uvedl, že se jedná o notorické útěkáře, u kterých je předpoklad, že se budou stejně jako v minulosti zdržovat v místě svého trvalého bydliště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám