Hlavní obsah

Z autobusu se na policisty nejprve vykutálela lahev, pak opilý řidič

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Královéhradečtí dopravní policisté se nestačili divit, když v pondělí krátce po sedmé hodině ráno zastavili autobus vjíždějící Koutníkovou ulicí do krajské metropole. Svou jízdou je zaujal už zhruba o kilometr dříve. Vůz zjevně kličkoval po komunikaci a podezřele najížděl ke krajnici. Řidič po zastavení nadýchal 1,5 promile alkoholu.

Foto: Policie ČR

Řidič autobusu jel pod vlivem alkoholu

Článek

„Autobus policisté zastavili nedaleko kruhového objezdu u ČKD. Když se po zastavení vozu otevřely dveře, místo řidiče spatřili po schodech kutálející se lahev vína, kterou měl po dobu jízdy u sebe. Provedenou opakovanou dechovou zkouškou mu poté naměřili 1,5 a 1,55 promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí policie Ivana Burýšková.

Následně vyplavalo na povrch, že muž ani nevlastní a nikdy ani nevlastnil řidičské oprávnění k řízení autobusu, a navíc že má od letošního dubna vysloven zákaz řízení. Ovšemže také za za požití alkoholu za volantem.

„Ukázalo se, že řidič autobus koupil teprve předchozího dne. Naštěstí v něm nevezl žádné cestující. Policistům však uvedl, že plánoval v autobuse vozit mladé skauty,“ prozradila mluvčí dále. Požití alkoholu před jízdou nijak nepopíral, uvedl, že popíjel borůvkové víno. Policisté mu proto další jízdu na místě zakázali a převezli jej na výslech na policejní služebnu. Současně zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky a z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám