Hlavní obsah

Z auta na pražském Barrandově vytekla kyselina, silnice byla zavřená sedm hodin

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dvě jednotky hasičů vyjely ve čtvrtek po poledni na pražský Barrandov. Z nákladního auta se tam vylila chemikálie, podle prvotních odhadů jde o kyselinu solnou. Hasiči zasahovali v chemických oblecích.

BEZ KOMENTÁŘE: Z auta v Praze vytekla kyselinaVideo: HZS Praha/Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Hasiči do ulice K Barrandovu vyrazili krátce po poledni, jejich zásah skončil před osmou hodinou večer. Ulice K Barrandovu byla sedm hodin uzavřena v obou směrech.

„Na korbě došlo k převrácení kanystrů s chemickou látkou. Zajišťujeme místo, eliminujeme unik látky a zjišťujeme, o jakou látku jde,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Foto: HZS Praha

Hasiči zasahovali v chemických oblecích.

Podle něj hasiči následně připravili dekontaminační stan a zasahují v chemických oblecích. Hasiči upozornili řidiče, kteří kyselinou projeli, aby si omyli pneumatiky a podvozek vodou.

Podle hasičů jde o kyselinu solnou a další chemické látky. „Velitel zásahu se rozhoduje, jak dojde k jejich likvidaci. Pravděpodobně bude povolána specializovaná firma,” konstatoval Kavka.

Desítky barelů s kyselinou se ukrývaly ve slámě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám