Hlavní obsah

Z Arkád na Pankráci v noci zmizely hodinky za 20 miliónů

Praha
Aktualizováno

Z obchodního centra na pražské Pankráci uloupil někdo v noci luxusní hodinky v hodnotě asi 20 milionů korun. Řekla to policejní mluvčí Eva Kropáčová. Škodu podle Kropáčové vyčíslil majitel obchodu, konečná částka tak prý může být o něco nižší. Policie místo několik hodin ohledávala.

Foto: ČTK

Ilustrační foto obchodního centra Arkády Pankrác v Praze

Článek

Podle Kropáčové se případ stal několik minut po půlnoci. Pachatelé dlažební kostkou rozbili skleněnou výlohu uvnitř obchodního domu. Museli se tedy vloupat i do samotného obchodního centra, které bylo v té době zavřené. Jak se tam dostali, policie neuvedla.

Hypermarket je v sobotu 1. ledna, ve státní svátek, uzavřen. Dopoledne byl prostor kolem obchodního domu téměř prázdný. Policejní páskou byl ohrazen pouze jeden z bočních vchodů, hlídal ho člen ochranky.

"Na místě byly zajištěny stopy," uvedla mluvčí. Více informací policie nechce v současnosti zveřejňovat.

Zboží v hodnotě 20 milionů korun si odnesli naposledy v červnu 2009 ozbrojení pachatelé ze zlatnictví v Karlových Varech. V hlavním městě se obdobný případ stal naposledy v listopadu 2006. Tehdy tři muži se samopaly vyloupili zlatnictví v Petrské ulici v centru Prahy. Donutili prodavače, aby jim otevřel trezor, rozbili výlohy s vystavenými šperky a ukradli zboží v hodnotě přes jeden a půl milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám