Hlavní obsah

Vyvraždění rodiny maskoval nehodou

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Trojnásobnou vraždu vyšetřují od čtvrtečního večera jihočeští policisté v Tučapech u Soběslavi na Táborsku. Z činu je podezřelý pětadvacetiletý muž, který zřejmě v pondělí večer v jednom z rodinných domů zastřelil svou matku, otce a o rok mladšího bratra. O případu v pátek informoval jihočeský policejní mluvčí Dušan Klícha.

Článek

Motivem činu podle něj zřejmě byly rodinné a osobní neshody podezřelého s jeho rodinou. Mladík ke střelbě použil pravděpodobně jednu ze zbraní svého osmačtyřicetiletého otce, jenž je držel legálně, a po činu z domu odjel v osobním automobilu.

"Podezřelého kriminalisté zadrželi ve čtvrtek a zřejmě dnes bude obviněn z trestného činu vraždy," dodal mluvčí.

Mladík vyprávěl sousedům různé historky, aby zakryl, že v domě jsou mrtví. "Přišel k nám v úterý a řekl mi, abych se o jeho rodiče a bratra nebála, že měli malou bouračku u Benešova, ze které vyvázli s lehkými zraněními a jsou v nemocnici," řekla Milada Vejdová, která bydlí v domku přes ulici. Řidič kamiónu, který je naboural, jim měl sebrat mobilní telefony a všechny doklady.

Vejdová řekla o údajné havárii pošťačce, která má za manžela policistu. Díky tomu vyšlo najevo, že se žádná nehoda nestala, a od té doby se policie začala zajímat o to, co je s rodinou.

Ve čtvrtek policisté otevřeli dveře domu a našli zastřeleného otce, matku i bratra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám