Hlavní obsah

Vyšetřovatelé rekonstruovali nehodu, při které zemřela policistka. Kropili i silnici

Kostelec nad Labem
Aktualizováno

Rekonstrukci nehody, při níž zemřela v květnu policistka, realizoval v noci na pátek tým vyšetřovatelů s obhájcem obviněného a státním zástupcem. Hlavním úkolem bylo zjistit, zda byla žena v uniformě vidět. Aby situace odpovídala tehdejší realitě, nechali kriminalisté silnici pokropit.

Rekonstrukce nehody, při které zemřela policistkaVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

„Cílem bylo zadokumentovat veškeré technické náležitosti odborného vyjádření k nehodě," uvedla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová. Na základě rekonstrukce bude vypracován znalecký posudek, což může trvat až několik měsíců.

Při rekonstrukci policisté simulovali pokud možno identické podmínky, proto hasiči pokropili silnici, která byla v den nehody mokrá. Policistku představovala figurantka. „Celou situaci pak vyšetřovatelé nechali nasvítit z různých úhlů, aby se ukázalo, na jakou vzdálenost mohl řidič vidět policejní auto a policistku," popsala Zatloukalová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Řidič při ujíždění srazil policistkuVideo: Novinky

Nehoda se stala 2. května. Vůz, který mladík řídil, chtěla nejdříve zastavit hlídka z obvodního oddělení v Brandýse nad Labem. Řidič ale údajně na výzvu policistů nereagoval a začal ujíždět. Do následné honičky se zapojily i další hlídky.

Mezi Brandýsem nad Labem a Kostelcem nad Labem vozidlo znova zastavovala hlídka policistů a řidič do policistky najel. Utrpěla vážná zranění, kterým v nemocnici podlehla. Policisté pak posádku zadrželi – kromě řidiče v autě jeli ještě další muž a žena. Řidič auta je nyní ve vazbě, hrozí mu až 16 let vězení. Podle výsledků testů řídil pod vlivem drog, měl také už několik zákazů řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám