Hlavní obsah

Vyšetřování smrti těšínských policistů skončilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Vyšetřování tragické nehody v Českém Těšíně na Karvinsku, při které zahynuli tři policisté, po pěti měsících skončilo. Policie nyní navrhuje postavit před soud podnikatele Zdeňka Bulawu, který se svým mercedes narazil do jejich služebního auta v rychlosti 127 kilometrů v hodině.

Foto: Petr Mráček

Křest vín Vlastimila Harapese a Hanky Křížkové - Jan Havlovic, Marcela Březinová a Pavel Hruška

Článek

ČTK o tom informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková s tím, že návrh obžaloby bude podán, až se obviněný a jeho právník se seznámí se spisem.

Policisté neměli šanci

Tři policisté zemřeli loni začátkem října po srážce jejich služební felicie s Bulawovým mercedesem. Podle vyšetřování se opilý devětadvacetiletý muž řítil městem v noci bez rozsvícených světel a více než 120kilometrovou rychlostí. Policejní auto letělo údajně po nárazu mercedesu asi třicet metrů vzduchem, než narazilo do stromu. Ke srážce došlo v místě, kde je povolená rychlost 50 km.

Ze služební felicie zůstala pouze hromádka rozstříhaných plechů a podvozek. Dva policisté zemřeli na místě, třetí po převozu do nemocnice. Bulawa po nehodě nasedl se svým spolujezdcem do vozidla taxi a odjel do nemocnice bez toho, aniž by se pokusil policistům pomoct.

Bulawa, kterému po havárii naměřili téměř dvě promile alkoholu v krvi, měl v té době na kontě už 34 dopravních přestupků. Dosud byl obviněn za trestné činy ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související články

Než zabil policisty, spáchal 34 přestupky

Než podnikatel Zdeněk Bulawa s dvěma promilemi alkoholu v krvi zabil svým mercedesem v noci z pátku na sobotu tři policisty v hlídkovém voze, měl už v kartě...

Výběr článků

Načítám