Hlavní obsah

Vyšetřování skončilo. Dahlgrena viní policie ze čtyřnásobné vraždy

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Kevin Dahlgren podle vyšetřovatelů zavraždil v květnu 2013 v Brně-Ivanovicích své čtyři příbuzné. Policie vyšetřování kauzy ukončila a předala brněnskému státnímu zastupitelství vyšetřovací spis s návrhem na podání obžaloby. U soudu, který by se mohl případem začít zabývat do několika týdnů, hrozí čtyřiadvacetiletému Američanovi doživotí.

Foto: Novinky.cz s použitím Facebook a Právo

Kevin Dahlgren

Článek

„Vyšetřovatel v minulých dnech ukončil vyšetřování případu čtyřnásobné vraždy, ke které došlo v květnu 2013 v Brně-Ivanovicích. Ze spáchání skutku byl dnes obviněn čtyřiadvacetiletý příbuzný zavražděné rodiny, občan Spojených států amerických, který byl v srpnu 2015 v rámci extradičního řízení vydán k trestnímu stíhání do České republiky. Součástí spisového materiálu jsou i posudky znalců,“ konstatovala policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Právě znalecké posudky nejvíce oddalovaly uzavření případu. Znalci totiž museli pečlivě zkoumat, zda Dahlgren netrpí nějakou duševní poruchou, kvůli níž by mohl být nepříčetný.

Posudek ale nakonec odhalil, že Američan je duševně zdráv, a pokud se činu dopustil, nese za své jednání zodpovědnost.

Podle vyšetřovatelů si měl Dahlgren počínat při vražedném řádění neobyčejně chladnokrevně. Sestřenici, jejího manžela a dvě děti totiž podle spisu vraždil postupně tak, jak jeho oběti přicházely domů. Těla měl následně odnést do garáže a zapálit. Poté odjel do Vídně a odletěl zpět do USA. Jenže tam ho hned na letišti zadržela místní policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám