Hlavní obsah

Vyrabovali desítky trezorů. Pak je dopadla policie

Právo, ner

Policisté tří krajů - Pardubického, Královéhradeckého a kraje Vysočina po několikaměsíčním společném úsilí dopadli dvojici mužů ve věku 39 a 47 let, která úspěšně a ve velkém od loňského května násilně otvíral trezory. Zatím je prokázáno, že vyrabovali 23 trezorů v pěti krajích Čech a Moravy.

Foto: Policie ČR

Jeden z násilně otevřených trezorů

Článek

„Z otevřených trezorů brali především finanční hotovost, bez povšimnutí ale nenechali ani platební karty, notebooky a mobilní telefony na stolech kanceláří, hodila se jim i motorová pila, vrtačka, ale například i kávovar. V jednom případě byla odcizena i krátká střelná zbraň s náboji a dalekohledem. Zlodějům se zalíbily i kovové modely malých traktorů, ale nepohrdli ani lahví whisky,“ řekla Právu mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová.

Škoda na odcizených finančních hotovostech a dalších věcech, společně se škodou způsobenou poškozením, se vyšplhala skoro k jednomu a půl miliónu korun, dodala Vavřinová.

Státní zástupce podal návrh na vzetí do vazby, soudce jej akceptoval. Staršímu z mužů hrozí, vzhledem k tomu že se měl dopustit všech 23 skutků, trest 2 – 8 let odnětí svobody, mladšímu pak o tři roky méně.

Reklama

Výběr článků

Načítám