Hlavní obsah

Vykradli na Přerovsku dům a ujeli s autem. Za týden se vrátili pro další vůz

Právo, mhr
Olomouc

Sérii trestných činů, zejména krádeží, v Olomouckém a Jihomoravském kraji mají na svědomí dva muži ve věku 38 a 30 let. Policistům se ji podařilo objasnit poté, co zjistili, že hned dvakrát okradli majitele rodinného domu v malé obci poblíž Hranic na Přerovsku. Právo o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zatímco mladšího z mužů nemuseli policisté zatknout, protože za jiné skutky již sedí v brněnské věznici, pro staršího si přišli do obce na Prostějovsku. Navíc u něj zajistili varnu pervitinu.

Oba muži využili k první krádeži u Hranic silvestrovskou noc. „Z rodinného domu ukradli nalezené šperky, finanční hotovost, oděvy a elektroniku, z garáže pak osobní vozidlo Fiat Bravo a motocykl značky Honda,“ řekla mluvčí s tím, že škoda, kterou způsobili, byla vyčíslena na přibližně 468 tisíc korun.

„O týden později se muži na místo činu vrátili a za pomoci již dříve odcizených klíčů vnikli do vozidla Fiat Bravo, které stálo na parkovišti před domem, a odjeli s ním neznámo kam. Majiteli v tomto případě způsobili další škodu ve výši 20 tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Auta i motorku našli

„V průběhu vyšetřování byly zajištěny některé z ukradených věcí, a navíc bylo při domovní prohlídce u osmatřicetiletého muže zajištěno i zařízení sloužící k výrobě pervitinu. Kriminalisté dohledali a nalezli i obě osobní motorová vozidla včetně motorky, která se nacházela na různých místech Jihomoravského kraje,“ konstatovala mluvčí.

V průběhu šetření bylo prokázáno, že se oba muži dopouštěli další trestné činnosti na území Olomouckého a Jihomoravského kraje. Třicetiletý muž se v současné době nachází ve výkonu trestu odnětí svobody v Brně,“ dodala Zajícová.

Policisté oba muže obvinili ze spáchání čtyř trestných činů, a to krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí jim až pět let vězení. Trestní stíhání staršího obviněného je vedeno na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám