Hlavní obsah

Vyhrožoval členovi krizového štábu smrtí, policie ho zadržela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice
Aktualizováno

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu zadrželi v úterý muže, který vyhrožoval smrtí členovi Ústředního krizového štábu. Využil k tomu americký freemailový účet. Podle serveru Lidovky. cz mířily výhrůžné e-maily na epidemiologa Romana Prymulu.

Foto: Mapy.cz

Sídlo NCOZ v Praze

Článek

Na kriminalisty se na konci března obrátil člen krizového štábu, kterého policie nejmenovala, s tím, že mu přišlo na 30 výhružných e-mailů. Anonym kromě vulgarit vyhrožoval rodině smrtí.

Policisté následně zjistili, že e-maily anonym posílal z amerického freemailu. Během 23 hodin od výslechu poškozeného zadrželi 53letého podezřelého.

Muž vyhrožoval policistovi smrtí kvůli večírku v garáži

Krimi

„Muž byl zadržen a následně mu bylo sděleno podezření z trestného činu vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci. Jeho spáchání je za nouzového stavu jednoznačně přitěžující okolností,“ uvedl mluvčí centrály Jaroslav Ibehej.

"Cítil se omezen na svých právech a Prymula mu přišel zbytečně autoritativní. Teď lituje a plně se doznal. Proto také to zkrácené trestní řízení," ocitoval server Lidovky.cz svůj zdroj.

Muž byl po sdělení podezření propuštěn. Případ ve zkráceném řízení dozoruje Okresní státní zastupitelství v Litoměřicích. „Přestože podezřelý muž používal americký freemailový účet, byl kriminalisty rychle vypátrán a zadržen. Z toho vyplývá, že představy o absolutní „anonymitě“ internetu jsou liché,“ uzavřel Ibehej.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám