Hlavní obsah

Vyděrači, který v Olomouci vyhrožuje vraždou dítěte, hrozí až dva roky vězení

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policie o víkendu překvalifikovala čin neznámého vyděrače, který hrozí, že pokud do konce května nebude v Olomouci odstraněn Park malého prince, zavraždí tu dítě. Policie nyní místo přestupku proti občanskému soužití a proti majetku nápis vyšetřuje jako trestné činy poškození cizí věci a šíření poplašné zprávy.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Nápis, který se objevil v olomouckém Parku malého prince.

Článek

"V sobotu jsme případ překvalifikovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a šíření poplašné zprávy,“ řekla Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová. Pachateli, který neskrývá, že ho inspiroval norský masový vrah Anders Breivik, tak hrozí až dvouleté vězení.

Svou hrozbu, jak již deník Právo a Novinky informovaly v sobotu, napsal vyděrač na jedné ze zídek v parku, který je umístěn na jednom z nejlidnatějších sídlišť města a je největším areálem pro děti v Olomouci.

"Nedojde-li do 31. 5. 2012 k přesunu tohoto hřiště, zavraždím náhodné dítě na tomto hřišti,“ vzkázal neznámý a menším písmem ještě dopsal: "Stejně jako Anders Breivik jsem obeznámen s faktem, že pro konání úřadů je třeba zabít."

Požadavku anonyma radnice vyhovět nehodlá. "Reakce typu, že bychom hřiště přesunuli jinam, je zcela iracionální. Nicméně věc nebereme na lehkou váhu. Osobně jsem ve spojení s policií, kterou jsem požádal, aby tomu věnovala zvýšenou pozornost. Věřím, že pachatel bude dopaden, i kdyby se z jeho strany jednalo o klukovinu," řekl v pondělí novinářům olomoucký primátor Martin Novotný (ODS).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám